Olen ollut jo pikku pojanklopista lähtien kiinnostunut tietokoneista ja kaikesta mikä niihin liittyy. Mediasta en koskaan ole ollut yhtä kiinnostunut ja minusta nykytilanne, jossa tietokoneet tuntuvat olevan kovinkin usealle lähinnä väline, jolla seurataan erilaisia viestintäkanavia, viestin välittäjiä ja sosiaalista mediaa, on varsin absurdi.

Tietokone, joka löytyy yli neljästä viidesosasta kotitalouksista, antaa käyttäjälleen vapaat kädet tehdä mitä tahansa ja oppia uutta mistä tahansa. Jos tietokoneiden historiasta, ymmärryksestä, toimintatavoista ja käytöstä opetettaisiin muutakin kuin se miten oma mielipide tuodaan julki, kuten tässä tehtävässä, yhteiskuntamme ja sen yksilöt voisivat varmasti paremmin. Askel kohti jotakin uutta ja mullistavaa olisi tarmokkaampi, kun jo kouluissa kannustettaisiin suhtautumaan tietokoneisiin uteliaasti ja ymmärtämään, että tietokone on enemmän kuin monitori, jolla voi peilata ihmisten irrationaalisia subjektiivisia tunteita ja mielipiteitä sosiaalisen median loppumattomassa skeidassa.

Lähdekriittisyyttä lienee vielä syytä korostaa ja sitä tulisikin minusta opettaa jo peruskoulusta lähtien. Verkossa on helppo julkaista mitä tahansa, niinkuin näette.

:-) :-D